Kosläpp 2022

Den 15 maj släpper vi ut våra kor för sommarens grönbete. Från och med 10.00 öppnar vi gårdsgrindarna och håller dem öppna till och med 15.00. Det är en riktig fest för såväl korna som för oss och ett säkert tecken på att sommaren är på väg.

Vi kommer att ha Grillen och Caféet igång, självklart är det Malma Gårds egna produkter som serveras i grillen.

Runt gårdsplanen är den årliga marknaden uppställd där många av våra fantastiska lokalproducenter säljer sina varor. Det kommer finnas allt från Malmas eget frysta nöt- och lammkött, Malmas egna lamm- och nöt-skinn, lokalt mathantverk, drivvedskonst, blommor, barnkläder m.m. Kort, Swish och kontanter kommer kunna tas emot denna dag.

Preliminärt kommer vi även i år att ha två släpp. Det första släppet är klockan 12.00 och det andra klockan 14.00. 

Utöver kosläppen och den marknaden erbjuds även andra aktiviteter under dagen. Ni har bland annat möjligheten att kika in hos djuren, undersöka gårdens alla maskiner på mycket nära håll, detta är självklart till för både stora som små, och det kommer finnas en tipspromenad för de små med trevliga priser.

Entréavgift

Vi tar ut en entréavgift på 45;- för personer från 3 år och uppåt. Att vi tar denna avgift är för att ni skall säkra er plats till kosläppet samt för oss att veta att ni kommer. Skulle olyckan mot förmodan vara framme och ni måste avboka, ska avbokning ske senast den 6 maj för att ni ska få tillbaka entréavgiften.

Viktigt inför dagen:

  • Vi älskar alla djur, men denna dag får hunden stanna hemma.
  • Viktigt att tänka på är att det är djur vi har att göra med, berätta gärna för era barn att vi inte springer och skriker bland djuren.
  • På vår gård och i markerna omkring råder totalt rökförbud.

Eftersom vi endast har ett fåtal parkeringsplatser ber vi er som har möjlighet att ställa bilen hemma och i stället ta bussen att göra det. Närmsta hållplats är Didriksdal och det är max 10-15 minuters promenad från hållplatsen upp till gården.

Bilparkeringen kommer i år att tas omhand av en lokal ideell förening som kommer att ta betalt 50,- per plats. Denna peng betalas vid parkeringen, direkt till parkeringsvärdarna.

Formulär för anmälan och datum kommer att meddelas här och via Facebook

Anmälan till årets kosläpp är nu stängd

Antal anmälda personer och P-platser

Vi rekommenderar att ni väljer att komma ut med buss, och promenera den korta biten från hållplatsen. Se turlista och tider på sl.se. Hållplats Didriksdal.

Årets kosläpp är fullbokat


Vi har fått frågor gällande parkeringen på söndag under kosläppet, nedan kommer information för er som ej fått någon parkeringsplats.

Vi vill förtydliga att har man inte fått någon information om parkeringsplats finns inga andra möjligheter i närområdet att parkera. Parkering utanför vårat område sker alltså helt på egen risk.

Kommunala alternativ

Från Slussen till Didriksdal – avgångar från Slussen »

Från Grisslinge till Didriksdal – avgångar från Grisslinge »

Tänk på att det är många som tar de kommunala färdmedlen och att bussarna kan vara fullsatta. Se därför till att vara ute i god tid för att hinna till något av de två släppen.