Pressmeddelande från LRF Mälardalen

Maria och Anders Wågberg på Malma gård på Värmdö är Årets nötköttsföretagare i Mälardalen

Maria och Anders Wågberg, som tillsammans med sin personal driver nötköttsproduktion på Malma gård i Värmdö, har utsetts till Årets nötköttsföretagare i Mälardalen. Med ett helhetsgrepp om djurhälsa och djurvälfärd och ett ständigt pågående förbättringsarbete är Maria och Anders Wågberg mycket goda ambassadörer för svensk nötköttsproduktion.

Företaget har 240 nötkreatur, 450 hektar betesmark och 160 hektar åkermark. På gården finns också en fårbesättning. Alla djur växer upp på naturbete runt gården och man producerar till största delen sitt eget foder. Djuren slaktas i eget slakteri på gården. Köttet säljs i egen gårdsbutik och webshop, men också i livsmedelsbutiker.

Malma gård har under årens lopp restaurerat och återställt stora arealer åker- och betesmark i Värmdö kommun.

Att få ett sånt här pris gör att man inspireras att vidareutveckla sin verksamhet, säger Anders Wågberg.

Kontakt:

Anders Wågberg, Malma gård, 070-397 05 04

Maria Wågberg, Malma gård, 070-660 96 71

Per Pettersson, ordförande LRF Mälardalen, 073-929 26 46

Malma gård är nominerade av LRF Mälardalen och Sveriges Nötköttsproducenter i regionen till den rikstäckande tävlingen om utmärkelsen Årets nötköttsföretagare.

Årets nötköttsföretagare utses av Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Sveriges Nötköttsproducenter och utmärkelsen delas i år ut för tjugoandra året i rad. Riksvinnaren utses på Köttriksdagen den 10 november i Örebro.